top of page

Felicitat amb tocs d’amargura



Diumenge els nostres padrins, la Colla Castellera de Badalona, ens van convidar a celebrar una diada amb ells exclusivament, en commemoració 35a Fira d’artesania i mostra d’entitats i serveis del barri de Sant Roc.


Com era d’esperar, el càlid sol del mes de maig es va deixar veure fent del diumenge, un dia esplèndid per sortir al carrer. Com a totes les diades, ens aixequem de bon matí amb les piles més que carregades i amb els pantalons blancs, la camisa verda i la faixa preparada per tocar el cel. Arribem al poble veí eufòrics de saber que anem per molt bon camí per parlar d’inicis de temporada i perquè actuar amb els nostres padrins, sempre ens encanta, hi ha molt bon feeling entre ambdós.


Arribem allà, ens saludem tots i ràpidament, abans de començar a enfaixar-nos, agrupem a ambdues canalles per fer-los una foto de família conjunta. Una imatge bonica de veure on el color groc i el verd, es van barrejar com si fossin un únic grup de nens. Acabem d’enfaixar-nos i comencem directament amb ronda de castells quedant així, el pilar d’entrada suspès.


Obren ronda els nostres veïns, els seguim començant amb un 3d6 descarregat. Com sempre diem, el castell estrella de la colla i el que més alegries ens dóna. Aquesta vegada, es va realitzar amb estrenes a l’altura de terços, posició de rengla, per la Núria que habitualment fa de segons. Va ser una execució ràpida però, ens va donar alguns patiments. Tot i així, va sortir com era d’esperar. Avancem amb id4d6 on els terços, una vegada col·locats a la seva posició, varen veure que l’estructura estava massa oberta d’unes rengles i tancada d’altres, decidint així, baixar-la per precaució. El repetim, “mai aquest castell podrà amb nosaltres” va ser una expressió que molts Laietans van expressar en aquell moment, i es torna a quedar en un intent desmuntat just quan l’enxaneta estava a punt de coronar-ho. Per problemes tècnics a l’estructura d’aquest, es va decidir que era millor no tirar-ho endavant i evitar possibles sofriments futurs. Arribats aquí, l’organització de la fira ens va ficar a ambdues colles una mica de pressa per acabar, motiu pel qual, la tècnica decideix tornar a fer en tercera ronda el 4d6, ja que tenien les pinyes muntades dels dos intents anteriors i no apostar pel que es tenia al cap. Per última vegada, aquest també va quedar en id4d6. És una construcció en termes castellers més fàcil i còmoda que un 3d6 però que a nosaltres, sempre ens consta més d’aconseguir. És un repte propi que tenim amb ell, no pas impossible per això. En tenim coronats molts i sabem perfectament com funciona, l’únic que necessitem és creure'ns-ho i el tindrem amb la mateixa soltesa que el 3d6.


Arribats aquí, per finalitzar el dia realitzem els pilars de sortida amb l’estrena pilarenca a terços de la Marta (la Viñas! que ara en tenim moltes Martes). Un pilar sòlid i fer-me que no va deixar veure els nervis que portava el tronc sinó, l’alegria d’aconseguir els reptes que cadascú es marca.


Gràcies Micacos per convidar-nos i per donar-nos una mà a pinya. Enhorabona també, per la diada que vau realitzar. Ens continuarem veient a plaça companys!


Laietans! Aquesta diada ens ha deixat veure que portem molt bon inici de temporada comparada amb les anteriors però que, no ens podem relaxar. Hem de continuar treballant de valent. Tenim moltes construccions noves a punt de tocar el cel i un 4 que es mereix que li dediquem esforç i sacrifici. Així que companys, ja sabeu, ASSAIG, ASSAIG i més ASSAIG! Felicitat perquè tot i que la diada no va anar com esperàvem, tots i cadascú de vosaltres vàreu posar totes les forces, ganes i superació per aconseguir-ho. Els resultats no sempre poden ser bons i aquest n’ha estat un. Ens hem de quedar amb la part bona i autosuperar-nos. Som-hi colla que podem amb tot!


Posts Destacat
Últims Posts
Busca per Tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page